Карта ООС: ситуація на сході України на 28 травня

Читать на русском

Протягом 27 травня, обстановка на лінії бойового зіткнення, порівняно із позаминулою добою, суттєво не змінювалася. З боку російсько-окупаційних військ продовжувалися збройні провокації. Зокрема, зафіксоване застосування окупантами забороненого Мінськими угодами озброєння.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 4 збройні провокації, при цьому двічі застосовуючи міномети 82-го калібру.

Захисники України, не порушуючи Мінських угод, вели адекватні оборонні дії та застосовували у відповідь чергові вогневі засоби. За даними розвідки Штабу ООС, протягом минулої доби у складі російсько-окупаційних військ поранено чотирьох окупантів.

За наявною інформацією, втрат внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби серед наших українських героїв немає.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 3 прицільних обстріли оборонних позицій Українських героїв.

Після 05:20 ранку наші захисники Миколаївки Другої зафіксували розриви декількох ворожих мін 82-го калібру. Противник вів обстріл з напрямку від окупованого ним смт Гольмівський. Також протягом 40 хвилин ворог застосовував тут гранатомети та великокаліберні кулемети.

З 08:45 бойові дії розпочалися в районі н.п. Південне. Тут з напрямку від шахти Гагаріна окупованої Горлівки ворог протягом півгодини вів вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Після відносно тривалого затишшя вдень, з 20:10 від Горлівки окупанти розпочали обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Майорська.

Наші захисники України придушували ворожу активність черговими вогневими засобами, при цьому чітко дотримуючись Мінських домовленостей.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили протягом минулої доби 1 прицільний обстріл.

З 11:50, з напрямку від окупованого міста Докучаєвськ ворог протягом 5 хвилин випустив по нашим оборонцям селища Березове 8 мін калібру 82 мм та вів обстріл із АГС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: