Зеленський відвідав позиції ЗСУ на Донбасі

Читать на русском
Глава держави здійснив першу поїздку в зону ООС. Зеленський поспілкувався з бійцями на передовій в Луганській області.

Президент Володимир Зеленський здійснив першу робочу поїздку до Луганської області, де оглянув позиції військових у Станиці Луганській і Щасті.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба АП.

Зеленський поспілкувався з бійцями щодо побутових умов, якості харчування, забезпечення технікою, житлом і соціальним пакетом, укомплектування підрозділів.

«У Станиці Луганській президент побував на передовій, зокрема на посту спостереження і в бліндажах. Найближча позиція противника - по 400 метрів», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в АП додали, що Зеленський наголосив на необхідності поліпшення забезпечення побутових умов військових.

«Умови для військових, які захищають Україну, повинні бути нормальними», - сказав він.

У прес-службі ООС зазначили, що командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сірський доповів Зеленському, що ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил - контрольована. Про це він доповів під час наради, що відбулася за участю начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака і представників силових структур, залучених до участі в операції.

Раніше сепаратисти заявляли, що після інавгурації стріляти стали менше. За чотири дні з моменту вступу Зеленського на посаду зменшилася кількість обстрілів, кажуть сепаратисти.

Зазначимо, з 20 до 22 травня військові фіксували на Донбасі не більше шести обстрілів. І тільки за минулу добу було зафіксовано 11 обстрілів. Ці дні для військових пройшли без втрат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: