Зеленський побував на передовій на Донбасі: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський побував на передових позиціях української армії в Луганській області.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський здійснив свою першу робочу поїздку. Глава держави з'їздив до Луганської області й оглянув позиції військових у Станиці Луганській і Щасті.

В Адміністрації президента повідомили, що Зеленський побував на передовій, зокрема на посту спостереження за 400 метрів від найближчої позиції противника. Крім того, Зеленський поспілкувався з військовими, оглянув побутові умови й заслухав доповідь командувача операції Об'єднаних сил.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про візит президента на передову.

«Що мені як журналісту, який спостерігає за ситуацією більш ніж 5 років, особливо впадає в очі – він не надягнув військову форму. Цим він відрізняється від попереднього президента, який на лінію зіткнення до військових їздив в основному в камуфляжі. Новий президент, мабуть, відмовився від такої затії з військовою формою, що логічно – він же в першу чергу президент, обраний громадянами. Цікаво, як самі військові бачать ситуацію, коли до них приїжджає президент у цивільному, й, звичайно, цікаво було б побачити президента в Маріуполі, де за нього проголосували понад 90%», – написав Олексій Мацука.

«І все ж, окрім піару, хочеться почути від президента його бачення військової політики. Тому що «треба припинити стріляти» та «щоб ніхто не гинув» – це не військова політика. Тоді й армію треба розпустити, бо армія існує для війни, вбивства й вмирання», – написав Юрій Касьянов.

«Серйозно, Зеленський тут схожий на невійськового журналіста з шанованого західного видання, якого вперше відправили на Донбас у відрядження», – вважає Ілля Пономаренко.

«Черговий візуальний фейковий продукт від постановників «Кварталу 95». Навіщо в солдата каску забрав і на себе одягнув? Навіщо на передовій натягнув на світлу блакитну сорочку розвантаження замість бронежилета? Чому демаскує світлим одягом весь підрозділ, який перебуває на відстані 400 метрів від позиції противника? Це постановне фото й відео. Жоден командир не стане піддавати необґрунтованому ризику життя підлеглого військовослужбовця», – написав Юрій Федун.

«Президент Зеленський прислухався до моєї поради й свою першу поїздку країною здійснив на Донбас. Але не до місцевих жителів, а відвідав позиції військових. «Умови для військових, які захищають Україну, мають бути нормальними», – заявив Зеленський. Володимире, все правильно, але як же ваше «кожен із нас втратив будинок на Донбасі» в інавгураційній промові? Все, однією заявою допомога місцевому населенню й обмежиться? Пункти пропуску та умови там для людей вам не цікаві? Житлові умови людей вас також не хвилюють? Не знайшли часу після військових на місцевих чи бажання?», – написав Олександр Скубченко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський обговорив ситуацію на Донбасі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: