Зеленський виступив із новим зверненням до Ради

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський просить народних депутатів не використовувати трибуну Верховної ради для передвиборчого піару.

Президент України Володимир Зеленський просить народних депутатів не використовувати трибуну Верховної ради для передвиборчого піару.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сторінці в Facebook.

Указ Зеленського про розпуск Ради: чи можна оскаржити та скасувати вибориЛідер Радикальної партії Олег Ляшко оголосив збір підписів проти розпуску Верховної Ради і вважає указ президента неконституційним. Радикала підтримують й інші депутати.

Зокрема, Зеленський закликав народних депутатів в наступні два місяці не використовувати трибуну Верховної ради для особистого піару, а також не перетворювати парламент на майданчик для виборчих кампаній.

«Не дивлячись на те, що ваша діяльність майже остаточно знищила легітимність Верховної ради, у вас є шанс хоч трохи відновити довіру суспільства до представницької демократії. Для цього потрібно лише почати голосувати за реформаторські законопроекти, які були розроблені українськими та західними фахівцями. Вони роками залишаються без розгляду, хоча їх чекають громадяни і країна. Єдине - не треба їх псувати вашими традиційними корупційними витівками», - зазначив Зеленський.

Він також висловив упевненість, що ЦВК виконає свої обов'язки по організації виборчого процесу.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський видав указ про розпуск Верховної ради 8-го скликання. Згідно з указом, позачергові вибори до парламенту відбудуться 21 липня 2019 року.

Зеленський звернувся до голови ВР Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту.

Він попросив проголосувати за внесення змін до закону про вибори народних депутатів – скасувати мажоритарну частину виборів до ВР і знизити прохідний бар’єр до 3%.

Але парламент провалив законопроекти президента і навіть не вніс їх до порядку денного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: