Зеленський ініціює подання законопроекту про референдум

Читать на русском
Зеленський у подальшому ініцюватиме прийняття  низки законопроектів, які вже розроблені та готові до внесення у парламент. Зокрема, це законопроект про референдум.

Президент України Володимир Зеленський у подальшому ініцюватиме прийняття низки законопроектів, які вже розроблені та готові до внесення у парламент. Зокрема, це законопроект про референдум, заявив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, передає РБК-Україна.

Так, блок напрацьованих ініціатив включає проект про відкликання народних депутатів та законопроект про проведення референдуму.

«Ми будемо напрацьовувати і подавати в парламент і інші ініціативи, які знайшли підтримку в програмі президента. Це, насамперед, питання, які пов’язані з прямою демократією, яка існує у всьому світі; питання імпічменту президента; питання відкликання народних депутатів, яке не можна зробити. Це питання референдуму», - сказав Стефанчук.

За його словами, серед пропозицій президента буде законопроект про законодавче вето.

«Це і питання накладення законодавчого вето, коли народ повинен вирішувати, чи підходить це закон, чи ні. Це питання впливу народу на владу. Окрім того, буде великий блок антикорупційних законопроектів. Адже ми ми тільки проголошуємо боротьбу з корупцією, але до цих пір немає реального механізму впливу на корупціонерів, немає реальних посадок…У нас є напрацьований цілий блок таких законопроектів, які ми готові внести. Але куди внести?», - додав представник президента у Раді.

Раніше експерти розповіли «Слово і Діло», що команда Володимира Зеленського розглядала можливість проведення референдуму по мирним домовленостям з Російською Федерацією і це виглядає маніпулятивно.

Також ми писали, що означають перші рішення нового президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: