Динаміка обстрілів ООС: 438 порушень режиму припинення вогню в квітні

Читать на русском

У зоні проведення операції Об'єднаних сил із 22 квітня до 26 травня було зафіксовано 438 порушень режиму припинення вогню – вдвічі більше, ніж попереднього місяця. В результаті цих обстрілів загинули 8 українських військовослужбовців, 47 отримали поранення. «Слово і Діло» показало динаміку обстрілів.

Пік обстрілів припав на 7 травня, тоді бойовики 26 раз порушили режим припинення вогню на донецькому та луганському напрямках. В результаті цих обстрілів загинув один військовий, троє були поранені. Трохи менше, 23 обстріли, було зафіксовано 26 квітня.

У день інавгурації нового президента Володимира Зеленського, 21 травня, бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військ, поранивши трьох бійців. Наступного дня стало відомо, що вісім українських військових потрапили в полон до бойовиків після того, як помилково відхилилися від маршруту й заїхали на тимчасово окуповану територію.

Найменше обстрілів на Донбасі було 28 квітня та 26 травня – по три. Також за вказаний період часу було лише вісім днів, які минули без втрат серед бійців операції Об'єднаних сил.

Нагадаємо, новий начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак назвав головні напрямки роботи на своїй посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: