Саакашвілі прилетить в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Експрезидент Грузії, колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі може повернутися в Україну в другій половині дня середи, 29 травня.

Експрезидент Грузії, колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі може повернутися в Україну в другій половині дня середи, 29 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на своє джерело.

Повернення Януковича, Саакашвілі та Коломойського: чи реальне та що на них чекає в УкраїніПісля перемоги Володимира Зеленського Янукович, Курченко, Саакашвілі та Коломойський заявили, що планують повернутися в Україну.

За даними агентства, Саакашвілі має намір прилетіти в Україну на наступний день після рішення президента Володимира Зеленського про скасування рішення п'ятого президента Петра Порошенка про позбавлення Саакашвілі громадянства України.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський виключив положення про втрату Міхеіла Саакашвілі громадянства України.

Раніше Саакашвілі попросив Зеленського повернути йому громадянство України. Колишній голова Одеської області за допомогою свого адвоката передав листа українському президенту.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

У вересні того ж року політик перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями.

У лютому 2018 року Саакашвілі був затриманий у Києві й доправлений літаком до Варшави. Його прийняли на території Польщі згідно із заявою про реадмісію, поданою Національною міграційною службою України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: