Бахматюк удруге спробував через суд прискорити НАБУ в передачі справи його банку

Читать на русском
Столичний райсуд відмовився розглядати скаргу аграрного олігарха на бездіяльність працівників антикорупційних органів.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Фірма «Станіславська торгова компанія», кінцевим бенефіціаром якої є Олег Бахматюк, знову намагалася через суд прискорити Національне антикорупційне бюро і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в передачі справи ВіЕйБі Банку до Національної поліції.

Про це йдеться в ухвалі слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк від 17 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, адвокат Ельвіра Лазаренко в інтересах «Станіславської торгової компанії» подала скаргу на бездіяльність НАБУ і САП, яка полягає у не переданні матеріалів досудового розслідування справи ВіЕйБі Банку до поліції. Так, вона просила суд зобов'язати правоохоронців здійснити фактичну передачу провадження і повідомити суд про виконання ухвали.

Дослідивши скаргу, Жовноватюк прийшла до висновку, що у відкритті провадження за скаргою слід відмовити, а скаргу - повернути особі, яка звернулася із нею в порядку ст. 303 КПК України. Вона вказала, що частиною 1 статті 303 КПК України встановлений перелік рішень, дій чи бездіяльності слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування. Однак серед переліку відсутня не передаче матеріалів досудового розслідування з одного органу до іншого.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко забрав у НАБУ справу банку Бахматюка й передав її до поліції. Раніше в цій справі НАБУ встановило транзакції ВіЕйБі Банку перед визнанням його неплатоспроможності. Також детективи вивчали звернення олігарха до Нацбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: