Бахматюк через суд намагався прискорити НАБУ в передачі справи його банку

Читать на русском
Столичний райсуд відмовився розглядати скаргу аграрного олігарха на бездіяльність працівників антикорупційних органів.
Олег Бахматюк

Фірма «Станіславська торгова компанія», кінцевим бенефіціаром якої є Олег Бахматюк, намагалася через суд прискорити Національне антикорупційне бюро і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в передачі справи ВіЕйБі Банку до Національної поліції.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, адвокат Ельвіра Лазаренко в інтересах «Станіславської торгової компанії» подала скаргу на бездіяльність НАБУ і САП, яка полягає у не переданні матеріалів досудового розслідування справи ВіЕйБі Банку до поліції. Так, вона просила суд зобов'язати правоохоронців здійснити фактичну передачу провадження і повідомити суд про виконання ухвали.

Перевіривши скаргу, суддя відмовив у відкритті провадження за нею. Він вказав, що вказані вимоги адвоката не можуть бути предметом розгляду в порядку статті 303 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко забрав у НАБУ справа банку Бахматюка і передав його до поліції. Раніше в цій справі НАБУ встановило транзакції ВіЕйБі Банку перед визнанням його неплатоспроможності. Також детективи вивчали звернення олігарха до Нацбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: