НАБУ перевірить документи правління та наглядової ради VAB банку

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили перевірити документи про збори наглядової ради, правління та кредитного комітету ВіЕйБі банку.

Детективи НАБУ перевірять протоколи засідань наглядової ради, правління, вищого кредитного комітету та загальних зборів акціонерів VAB банку в справі про розтрату коштів рефінансування Національного банку України.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні вказував, що під час обшуку в архіві VAB банку працівники Нацбюро не виявлено будь-яких рішень органів контролю банку в період 2014 року. В зв'язку з цим в НАБУ просили суд надати тимчасовий доступ до документів. Суддя задовольнив клопотання.

Крім того, в Нацбюро встановили, що незадовго до визнання неплатоспроможним VAB банку невстановленими особами були зняті гроші з рахунків ПрАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика», ТОВ «Птахофабрика Київська» і ТОВ «Карпатська нафтова компанія» в загальному розмірі трохи більш ніж 29 мільйонів гривень у вигляді безпроцентні позики. Під час обшуку в тому ж архіві детективи не знайшли чеків, на основі яких були видані зазначені гроші.

Працівник архіву VAB банку пояснив, що необхідні НАБУ чеки наразі зберігаються в архіві НБУ. У зв'язку з цим детективи отримали доступ до цих чеків.

Нагадаємо, НАБУ встановило транзакції VAB банку перед визнанням його неплатоспроможності.

Також у цій справі Бюро обшукало квартиру, що належить фірмі Олега Бахматюка.

Раніше суд відмовився обмежувати НАБУ в розслідуванні справи ВіЕйБі банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: