Україна запросила у РФ час і місце повернення моряків і кораблів

Читать на русском
За словами Олени Зеркаль, звернення буде до глав МЗС усього світу, не тільки Європи, заради звільнення.

Міністерство закордонних справ України направило в МЗС РФ ноту з питанням, коли і де будуть повернуті українські моряки і кораблі, захоплені внаслідок атаки в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Про це пише «Слово і Діло».

Трибунал ООН підтримав Україну. Чи відпустить РФ моряків на волю?25 травня Міжнародний трибунал із морського права зобов'язав Росію звільнити українських моряків і повернути захоплені судна.

«Ми вже підготували дипломатичну ноту до РФ. Сьогодні вона піде в російське МЗС. У ноті ми запитуємо, яким чином ми можемо забрати наші кораблі, коли і де, як наші консули можуть забрати наших хлопців з Лефортово», - сказала заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в ефірі радіо НВ у понеділок, 27 травня.

«Завтра ми звертаємося до всіх міністрів закордонних справ, готуємо листи з тим, щоб вони всі звернулися до РФ з тим, що вона зобов'язана виконати рішення Трибуналу - відпустити моряків і судна», - додала заступник міністра.

За словами Зеркаль, звернення буде до глав МЗС усього світу, не тільки Європи.

Раніше Московський міський суд визнав законним продовження терміну арешту всім 24 українським морякам, затриманим у листопаді минулого року.

Нагадаємо, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням ввести заходи проти Росії і з вимогою звільнити три кораблі і 24 військовослужбовців, які були захоплені біля Керченської протоки.

У свою чергу МЗС РФ звинуватило України в «неправосудності». У Москві вважають, що Київ використовує ситуацію із захопленням кораблів «у внутрішньополітичних цілях». Також російська сторона вважає, що «Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду керченського інциденту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: