Адвокати українських моряків вважають, що їх скоро звільнять

Читать на русском
Адвокат Ілля Новиков і Микола Полозов розраховують, що рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права про звільнення моряків буде виконано.

Російський захист 24 захоплених українських моряків розраховує на те, що рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права про їхнє звільнення буде виконано, незважаючи на офіційну позицію РФ про його невизнання.

Про це заявив «Інтерфаксу» адвокат Ілля Новіков, який входить до команди російських адвокатів українських моряків, передає Слово і Діло.

«Суд зобов'язав Росію звільнити моряків і передати Україні кораблі негайно. З огляду на позицію МЗС Росії, ми розраховуємо, що будуть гучні заяви про те, що рішення не визнається і не виконується, але очікуємо, що де-факто спосіб його виконати буде знайдений», - сказав Новіков.

«Якщо незалежний слідчий самостійно або начебто самостійно раптом прийде до висновку про те, що там немає складу злочину і кримінальну справу буде припинено - нас це влаштує. Якщо буде знайдений якийсь компромісний варіант з точки зору Росії - і добре», - додав адвокат.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Ще один адвокат моряків Микола Полозов, коментуючи в Facebook рішення Міжнародного трибуналу ООН, написав: «Упевнений, скоро захоплені моряки повернуться додому!».

Як повідомлялося, сьогодні Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, захоплені біля Керченської протоки в листопаді минулого року.

Тим часом, у МЗС Росії заявляють, що передбачені Конвенцією ООН з морського права процедури вирішення спорів не застосовуються до інциденту в Керченській протоці.

Володимир Зеленський заявив, що виконання Росією рішення трибуналу ООН може стати першим сигналом до закінчення конфлікту з Україною.

Також, МЗС України очікує виконання РФ судового рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: