Трибунал щодо моряків: з'явилася реакція Кремля

Читать на русском
Трибунал ООН з морського права не має юрисдикції в справі щодо інциденту в Керченській протоці, стверджують в МЗС РФ.

У МЗС Росії заявляють, що передбачені Конвенцією ООН з морського права процедури вирішення спорів не застосовуються до інциденту в Керченській протоці.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС РФ, передає Слово і Діло.

«Як раніше неодноразово зазначалося російською стороною, заяви, зроблені як Росією, так і Україною під час підписання та ратифікації Конвенції ООН з морського права 1982 року, відкидають можливість задіяння передбачених Конвенцією процедур вирішення спорів щодо інциденту 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки», - сказано в заяві.

Також в Москві заявили, що під час подальшого арбітражного розгляду мають намір послідовно відстоювати свою позицію, в тому числі щодо відсутності у арбітражу юрисдикції розглядати дану ситуацію в світлі згаданих вище обставин.

У МЗС РФ наполягають, що уникнути виникнення ситуації можна було за умови дотримання вимог російського законодавства, що стосуються судноплавства в цьому районі.

«Закликаємо українську сторону діяти саме так надалі», - додали в МЗС РФ.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Раніше в РФ вже заявляли, що «Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду керченського інциденту».

Як повідомлялося, сьогодні Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі.

Додамо, 9 квітня 2019 року, ще будучи кандидатом у президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

Як відомо, українські моряки потрапили в полон у РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими. Всі моряки перебувають у СІЗО на час проведення російського слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: