Коломойський порадив владі України оголосити дефолт – ЗМІ

Читать на русском
Альтернативою дефолту України може стати списання західними країнами її боргів, вважає бізнесмен Ігор Коломойський.

Україна не повинна боятися відмови від виплати зовнішніх боргів.

Про це заявив бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Financial Times, опублікованому 26 травня, передає Слово і Діло.

За його словами, ставитися до кредиторів потрібно так, як Греція у 2015 році і – безліч разів – Аргентина. Тимчасовий дефолт у цих країнах мав позитивний ефект, вважає підприємець.

Платежі України за кредитами досягнуть максимуму у 2019 році, нагадав Коломойський. Водночас, на його переконання, українці втомилися від жорсткої економії, яку нав'язує країні Міжнародний валютний фонд. Доказом своїх слів він назвав обрання Володимира Зеленського президентом.

Курс долара, ціни на продукти, основні економічні показники на момент обрання Зеленського президентомСлово і Діло зафіксувало основні економічні показники країни під час президентських виборів-2019, з якими стартуватиме новообраний президент України.

Бізнесмен припустив, що якщо Зеленський буде «слухатися» Захід, то «стане як Порошенко» – його рейтинги опустяться до 5–15%.

Альтернативою дефолту Коломойський назвав списання українських боргів Сполученими Штатами і Євросоюзом. Захід не цікавить Україна, він хоче «насолити Росії», заявив підприємець.

Додамо, у Міжнародному валютному фонді висловили впевненість у здатності України погасити борги за кредитами минулих років.

Нова програма допомоги від МВФ була підписана в кінці грудня і розрахована на 14 місяців, протягом яких Україна може отримати 3,9 млрд дол. Перший перегляд програми заплановано на середину травня.

Раніше, «Слово і Діло» зафіксувало основні економічні показники країни під час президентських виборів-2019.

Більше про співпрацю України і МВФ читайте за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: