У МВФ оцінили ризик дефолту в Україні

Читать на русском
Голова представництва МВФ в Україні розповів про ризик дефолту в країні через виплати боргів у 2019 році.

У Міжнародному валютному фонді висловили впевненість у здатності України погасити борги за кредитами минулих років.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю інтернет-виданню FinClub.

Мінфін оцінив імовірність дефолту в 2019 роціЗа оцінкою Мінфіну, якщо запровадити НнВК для всіх компаній, прямі втрати бюджету складуть 46,7 млрд гривень, компенсувати які буде неможливо.

Однак, на його думку, поєднання політики НБУ, спрямованої на накопичення золотовалютних резервів, і суттєва фінансова підтримка від міжнародної спільноти означає, що Україна зможе обслуговувати свої боргові зобов'язання.

Утім, ситуація залишається нестійкою. Протягом останнього півроку міжнародні ринки капіталу позначилися певною нестабільністю.

У цих умовах Україні необхідно зберегти макроекономічну стабільність, зменшувати свій борг, проводити структурні реформи, які дозволять залучити інвесторів і, зрештою, посилити зростання, пояснює Люнгман.

«Якщо продовжувати податкову і бюджетну політику в її нинішньому руслі, то частка державного боргу співвідносно до ВВП буде знижуватися. Усі заходи, зазначені в програмі, яку підтримує МВФ, спрямовані на зменшення державного боргу», - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Люнгман прокоментував ціни на газ в Україні. У МВФ відзначили прогрес України у відході від урядового контролю над цінами на газ для домогосподарств.

Нагадаємо, у Мінфіні повідомили, що в поточному році Україна має виплатити зовнішнім кредиторам на погашення і обслуговування боргу 6,1 мільярда доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: