Порошенко зробив заяву щодо можливості дефолту в 2019 році

Читать на русском
Подолання економічної кризи та ефективна економічна політика дозволять Україні зберегти фінансову стабільність.

Подолання економічної кризи та ефективна економічна політика дозволять Україні зберегти фінансову стабільність, незважаючи на те, що країну чекають пікові виплати за державним боргом в 2019 році.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на 15-му форумі YES в Києві, організованому Фондом Віктора Пінчука, пише «Слово і Діло».

Загроза дефолту: чи є ризики та чи можливо уникнути кризи в 2018 році?У НБУ впевнені, що Україні не загрожує дефолт до 2020 року. При цьому нещодавно в Нацбанку говорили, що якщо Україна не отримає траншу від МВФ до літа, то не отримає грошей узагалі. Оцінили ситуацію експерти.

«Хочу наголосити: як не дочекалися, коли пророкували дефолт України в 2014-2015 роках, коли у нас було ледь $5 млрд золотовалютних резервів, так і не дочекаються ніякої дестабілізації зараз», - сказав він.

За його словами, уряд захистить Україну в фінансовому плані.

«Україна зараз є історією успіху на ринках країн, що розвиваються», - підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що держборг України з 2007 по 2010 рік збільшився на $26 млрд, а з 2010 по 2014 рік зріс ще майже на $20 млрд.

Раніше президент заявив, що співвідношення прямого державного боргу України до валового внутрішнього продукту (ВВП) скоротилася з 82% в 2016 році до 63% за підсумками першого півріччя 2018.

Як повідомлялося, Порошенко анонсував нову фінансову допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: