Посол розповів про очікування Європарламенту від нової влади в Україні

Читать на русском
Представник України при Європейському союзі Микола Точицький розповів, що Європейський парламент очікує від новообраного президента Володимира Зеленського та парламента нового скликання.

Представник України при Європейському союзі Микола Точицький розповів, що Європейський парламент очікує від новообраного президента Володимира Зеленського та парламента нового скликання.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів в інтерв'ю газеті «Голос України».

Перший законопроект Зеленського не збігся із обіцяним в програміВолодимир Зеленський провалив вже четверту обіцянку на посаді президента. На цей раз не вніс першим в Раду обіцяний законопроект.

За його словами, Європарламент і Євросоюз декларують, що визначальним є європейський вибір українського народу, а не політичні персоналії або результати виборів. У зв'язку з цим Європарламент та інші інституції ЄС будуть так само тісно співпрацювати над поглибленням інтеграції України з ЄС з новим президентом України, і з майбутнім новим складом Верховної ради України, запевнив посол.

Також він зазначив, що головним очікуванням Європарламенту від України, її політичного керівництва і українського парламенту буде неухильне продовження амбітного і всеосяжного курсу внутрішніх реформ і подальша безкомпромісна боротьба з корупцією.

Крім того, він розповів, що покажчиком багатьох реформ в Україні буде залишатися Угода про асоціацію з ЄС, успішна імплементація якої визначатиме взаємини з українським істеблішментом, а не фактичні результати виборів.

Крім того, кажучи про наступні парламентські вибори, сказав Точицький, слід очікувати надії з боку ЄП щодо їх повністю демократичного і вільного проведення на рівні президентських виборів.

Раніше Зеленський провів зустріч з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, в ході якої обговорили, зокрема, протидія агресії Кремля на Донбасі і перспективи деокупації Криму.

Нагадаємо, експерти розповіли, що показали перші призначення Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: