В Євросоюзі відреагували на розпуск Ради

Читать на русском
Рішення Зеленського не повинно суперечити закону, а дострокові вибори мають бути вільними, кажуть в ЄС.

У Брюсселі прокоментували рішення президента України Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду, висловивши надію, що це відбудеться у відповідності до закону.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 20 травня, повідомили в представництві ЄС Європейській правді.

2 місяці для депутатів та розпуск Ради: чому Зеленськи опинився в пастціЗеленський віддав перші доручення і дав депутатам два місяці на виконання ряду завдань. При цьому, оголосив про розпуск ВР.

«Президент Зеленський під час свого виступу на інавгурації закликав до розпуску Ради. Для офіційного оформлення цього рішення необхідні подальші кроки», - йдеться в коментарі.

У зв'язку з цим в ЄС нагадали, що «вільні, справедливі і заслуговуючі на довіру вибори є одним з наріжних каменів демократії, яка, своєю чергою, лежить в основі Угоди про асоціацію Україна - ЄС».

«Важливо зберегти динаміку реформ та забезпечити їх стійкість і в цьому передвиборному році. Розраховуємо продовжити спільну роботу з Україною щодо реалізації Угоди про асоціацію», - заявили в ЄС.

Як відзначили в представництві, ЄС сподівається на співпрацю з президентом Зеленським, урядом і Радою з цією метою.

Як повідомлялося, виступаючи в Раді, Зеленський заявив про розпуск парламенту. Можливими датами дострокових виборів до парламенту називають 14 або 21 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: