В Україні відзначають День Європи: які заходи заплановані

Читать на русском
Цього року темою свята вибрано 1000-річчя з початку правління Великого князя Київської Русі-України Ярослава Мудрого.

У суботу в Україні відзначають День Європи - як день загальних цінностей і загальної історії всіх націй континенту.

Про це повідомляє Слово і Діло.

Це свято відзначається в Україні на державному рівні з 2003 року, згідно з указом президента Про День Європи, кожну третю суботу травня, а в країнах Євросоюзу - 9 травня. Примітно, що Україна - єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається це свято.

У цей день традиційно проходить багато різних тематичних заходів у Києві та інших українських містах.

Зокрема, сьогодні в столиці о 13:00 розпочнеться церемонія відкриття Дня Європи за участю керівництва держави, Києва, представництва ЄС в Україні, держав-країн членів ЄС, акредитованих в Україні.

Цього року темою свята вибрано 1000-річчя з початку правління Великого князя Київської Русі-України Ярослава Мудрого. Його дочки, королеви країн Європи, будуть символізувати експозиції європейських країн на Михайлівській площі.

У парку Тараса Шевченка відбудеться фестиваль ГБ Фест в рамках інформаційної кампанії Громадської бюджету 2020 року. На цьому заході киян будуть інформувати про інструменти взаємодії між суспільством і владою, а також представлять результати проектів, які вже були реалізовані в столиці.

На Співочому полі в Печерському ландшафтному парку цього дня відбудеться 14-й міський конкурс серед випускників 11-х класів Київський вальс -2019.

Також відбудеться Moto Open Fest, який почнеться автопробігом від Хрещатика до острова Муромець. Фестиваль продовжить рок-концерт, хед-лайнером цього року стане британська рок-група Nazareth.

На Контрактовій площі на Подолі 17 і 19 травня відбудеться Національно-культурний фестиваль Київ Клезмер Фест, присвячений клезмерській жанровій музиці, її впливу на європейські музичні сцени.

Відзначимо, ЄС підтримує євроінтеграційний курс розвитку України.

Нагадаємо, в центрі Києва на чотири дні обмежили рух транспорту у зв'язку з підготовкою та проведенням заходів з нагоди Дня Європи - з 16 по 20 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: