Віце-президент Єврокомісії приїде на інавгурацію Зеленського

Читать на русском
ЄС на інавгурації Зеленського представлятиме віце-президент Єврокомісії Шефчович. Також до Києва приїде президент Литви.

Європейський Союз на церемонії інавгурації обраного президентом України Володимира Зеленського представлятиме віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в п'ятницю, 17 травня, в Брюсселі в ЄК.

У НАТО визначилися з представником на інавгурації ЗеленськогоНа церемонії інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського НАТО представлятиме помічник генерального секретаря альянсу, посол Алехандро Алваргонзалес.

Відзначимо, що Шефчович курирує газові переговори між Україною, Росією та ЄС. А головним завданням Зеленського в ЄС називають новий контракт на транзит газу.

Також президент Литви Даля Грибаускайте візьме участь в інавгурації обраного лідера України.

За словами Грибаускайте, Україна дуже близька Литві. Вона зазначила, що литовський народ підтримує прагнення українців «створити своє власне європейське майбутнє» і захистити територіальну цілісність своєї країни.

Як повідомлялося, Раді пропонували п'ять дат інавгурації Зеленського. Дві постанови на 19 травня нардепи не підтримали, а за 20 травня проголосували 315 народних обранців. Таким чином, інавгурація відбудеться через майже місяць після другого туру виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: