Делегація США привезла Зеленському послання Трампа

Читать на русском
Представник американської делегації назвав вражаючою і потужною промову Зеленського в Раді.

Делегація США на чолі з міністром енергетики Ріком Перрі привезла президенту України Володимиру Зеленському послання від Дональда Трампа.

Як пише «Слово і Діло», про це після інавгурації в понеділок, 20 травня, повідомив сам Перрі у Верховній Раді, пише РБК-Україна.

Звернення Володимира Зеленського з трибуни Ради (повний текст виступу)Президент України Володимир Зеленський, склавши присягу народу України та затвердившши текст присяги своїм підписом виступив зі зверненням з трибуни парламенту.

«Послання від США дуже просте. Президент попросив нас його передати. США разом з народом України, вони з нетерпінням чекають на спільну роботу з новим президентом і, сподіваюся, з новим парламентом», - заявив Перрі.

Крім того, він назвав вражаючою і потужною промову Зеленського в Раді.

«У нас не дуже численна, але дуже значима група людей, які прибули зі США на цю подію. Вже говорилося. Якби у нас було кілька днів запасу для приготування, наша делегація була б уп'ятеро більшою. Адже народ США стоїть поряд з народом України. Промова президента Зеленського була вражаючою і потужною», - заявив Перрі.

Він додав, що одна з найяскравіших ілюстрацій свободи України - це свобода економіки.

«Вибори були для народу України, а не для нього. США будуть продовжувати підтримувати народ України в захисті незалежності і прагнення до свободи, одна з найяскравіших ілюстрацій свободи - це свобода економіки», - заявив Перрі.

Як повідомлялося, в Кремлі не стали вітати Зеленського з інавгурацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: