Меркель привітала Зеленського з інавгурацією

Читать на русском
Канцлер Ангела Меркель привітала Володимира Зеленського зі вступом на посаду президента України.

Представник німецького кабінету міністрів Мартіна Фіц заявила, що канцлер Німеччини Ангела Меркель вітає президента України Володимира Зеленського з інавгурацією.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала Фіц журналістам у Берліні в понеділок, повідомляє Інтерфакс.

Делегація США привезла Зеленському послання ТрампаПредставник американської делегації назвав вражаючою і потужною промову Зеленського в Раді.

«Канцлер вітає пана Зеленського з інавгурацією. Він вступає на посаду відповідно до демократичного мандату», - сказала Фіц.

Вона підкреслила, що відносини Німеччини та України «залишаються тісними», і ФРН й надалі продовжить надавати Україні підтримку в розвитку і реформуванні.

Проте дату майбутньої зустрічі Меркель і Зеленського вона назвати не змогла. За її словами, зустріч відбудеться «незабаром». «Точної дати я поки назвати не можу», - сказала Фіц.

Прем'єр-міністр Велико Британії Тереза ​​Мей також привітала Зеленського зі вступом на посаду президента України і вказала, що з нетерпінням чекає тісної співпраці з ним та його адміністрацією.

«Поздоровлення Володимиру Зеленському з його вступом сьогодні на посаду нового Президента України. Велика Британія й надалі підтримуватиме реформи, безпеку і процвітання України, і я з нетерпінням чекаю тісної співпраці з вами і вашою адміністрацією», - зазначила Тереза ​​Мей.

Нагадаємо, колишній президент України Петро Порошенко відвідав Меркель у Берліні перед другим туром виборів президента - 12 квітня. Після того Меркель двічі дзвонила новообраному президенту Володимиру Зеленському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: