У РФ відреагували на інавгурацію Зеленського

Читать на русском
Зеленський може і повинен вирішити вирішити ситуацію на Донбасі на основі плану, викладеного в мінських домовленостях, говорить Пєсков.

Президент Росії Володимир Путін не буде вітати українського колегу Володимира Зеленського з інавгурацією, але привітає його з першими успіхами щодо Донбасу, якщо такі відбудуться.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 20 травня, повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

Звернення Володимира Зеленського з трибуни Ради (повний текст виступу)Президент України Володимир Зеленський, склавши присягу народу України та затвердившши текст присяги своїм підписом виступив зі зверненням з трибуни парламенту.

«Президент Путін вітатиме президента Зеленського з першими успіхами в справі врегулювання внутрішнього конфлікту на південному сході України, а також з першими успіхами в справі нормалізації російсько-українських відносин», - сказав він, відповідаючи на питання, чи буде Путін вітати Зеленського з інавгурацією.

Пєсков не став конкретизувати, у чому можуть полягати ці «перші успіхи». «Але перші успіхи будуть очевидні. Якщо вони будуть, ми з вами їх побачимо неозброєним оком», - зазначив він.

Пєсков додав, що Путін поки що не планує здійснювати контакти із Зеленським. «Ні, зараз на порядку денному жодних контактів немає», - сказав він.

При цьому Кремль сподівається, що переговори з Києвом про обмін утримуваними особами продовжаться і за нового президента України. Так Пєсков прокоментував заяву Зеленського про готовність до діалогу з припинення вогню на Донбасі, наполягаючи при цьому на поверненні утримуваних осіб.

Водночас, коментуючи намір Зеленського повернути Крим, Пєсков заявив, що півострів є регіоном РФ, тому питання про його приналежність не стоїть.

Говорячи про врегулювання ситуації на південному сході України, він зазначив, що цю внутрішньо-українську проблему президент Зеленський «може і повинен вирішити» на основі чіткого плану, викладеного в мінських домовленостях.

Як повідомлялося, під час виступу в парламенті після інавгурації Зеленський заявив про першочерговість вирішення ситуації на Донбасі і про готовність до діалогу з Росією в питанні звільнення полонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: