Уряд оскаржив скасування націоналізації ПриватБанку

Читать на русском
Кабінет міністрів 16 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування націоналізації ПриватБанку.

Кабінет міністрів 16 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування націоналізації ПриватБанку.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані реєстру апеляційних скарг, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Чи вплине повернення Коломойського на політичне життя в Україні?Олігарх Ігор Коломойський у ніч на 16 травня прилетів в Україну після майже дворічної відсутності. До цього він жив у Швейцарії та Ізраїлі.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року скасував рішення про націоналізацію ПриватБанку, а також рішення Національного банку про перелік пов'язаних осіб фінустанови.

Уряд 18 грудня 2016 року, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї фінустанови.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю втратили акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування шкоди.

Наразі сторони ведуть судові суперечки як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура почала розслідування тиску президента України Петра Порошенка на суддів у справі ПриватБанку.

Раніше також повідомлялося, що суд об'єднав п'ять позовів Ігоря Коломойського щодо ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: