Суд об'єднав 5 позовів Коломойського до НБУ та ПриватБанку

Читать на русском
Господарський суд Києва вирішив об'єднати в одне всі п'ять проваджень, порушених за позовами екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського до НБУ і ПриватБанку.

Господарський суд Києва вирішив об'єднати в одне всі п'ять проваджень, порушених за позовами екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського до НБУ і ПриватБанку.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в Нацбанку, відповідну ухвалу суд ухваливв у п'ятницю, передає «Слово і Діло».

Згідно з інформацією в базі судових рішень, провадження щодо однієї з п'яти справ, розгляд якої було призначено першиою (на 10 травня), було порушено суддею Вадимом Босим 22 квітня поточного року.

«Позовні вимоги обґрунтовані наявністю підстав для визнання недійсним кредитного договору №19 від 03.03.2009, укладеного між НБУ і ... ПриватБанк, а також наявністю підстав для визнання недійсним договору поруки №19-1/П від 27.05.2016, укладеного між НБУ, ОСОБА_1 (І. Коломойський - ІФ) і ПриватБанком», - йдеться в ухвалі.

Розглянувши позов, суддя витребував у відповідачів в термін до 8 травня оригінали (для огляду) та копії постанови правління НБУ №92/БТ від 25.02.2009 та кредитного договору №19 від 03.03.2009, укладеного між НБУ та ПриватБанком, а також запропонував відповідачам надати відгук, всі електронні та письмові докази, висновки експертів і заяви свідків.

Згідно з даними агентства, початок розгляду інших чотирьох подібних справ було також призначено на травень, проте на більш пізні дати.

Раніше Господарський суд Києва 7 травня оголосив перерву до 4 червня 2019 року у справі за позовом екс-акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу банку від 21 грудня 2016 року, між Мінфіном і особами, що були на той момент його акціонерами.

Як повідомлялося, буквально за тиждень суди прийняли три рішення щодо ПриватБанку на користь бізнесмена Ігоря Коломойського. У тому числі, про незаконність націоналізації.

Крім того, 19 квітня він подав п'ять нових позовів до Господарського суду Києва до Національного банку і ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: