НБУ програв апеляцію за позовом екс-співвласника ПриватБанку

Читать на русском
В НБУ наполягають, що мали підстави для проведення інспекційної перевірки ПриватБанку
Подібні судові рішення є загрозою для фінансової стабільності України, заявили в Національному банку.

Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Національного банку на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 березня 2018 року, яким було задоволено позов колишнього акціонера Приватбанку кіпрській компанії Triantal Investments Ltd.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Нацбанку в понеділок, 13 травня.

Зазначено, що регулятор має намір подати касаційну скаргу на рішення судів, якими скасовано розпорядження НБУ про проведення інспекційної перевірки в ПриватБанку напередодні його виведення з ринку.

«У разі виявлення істотного погіршення фінансового стану банку Національний банк має підстави для проведення відповідної перевірки», - сказав начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

В НБУ наполягають, що мали підстави для проведення інспекційної перевірки ПриватБанку в 2016 році, адже узгоджена з колишніми акціонерами і топ-менеджментом програма фінансового оздоровлення банку не була виконана, що підтверджується письмовим зверненням екс-акціонерів на адресу Нацбанку і доводить факт недотримання ними взятих на себе зобов'язань.

«Оскарження рішення регулятора про проведення інспекційної перевірки в ПриватБанку є частиною процесу, спрямованого на оскарження колишніми співвласниками банку всієї процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку», - додав Григорчук.

У повідомленні наголошується, що НБУ продовжить доводити законність своїх дій і звертає увагу, що подібні судові рішення є загрозою для фінансової стабільності країни.

Нагадаємо, в квітні буквально за тиждень суди ухвалили три рішення щодо ПриватБанку на користь бізнесмена Ігоря Коломойського. Зокрема, про незаконність націоналізації цього банку.

Крім того, 19 квітня Коломойський подав п'ять нових позовів у Господарський суд Києва до Національного банку і ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: