ПриватБанк розповів про позов проти Коломойського та Боголюбова

Читать на русском
У суді Лондона відбулося п'ятиденне засідання за позовом банку проти своїх колишніх власників.

У Високому суді Лондона відбулося п'ятиденне засідання за позовом ПриватБанку проти колишніх його власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 1 серпня, повідомляє прес-служба банку.

Високий суд Лондона продовжив всесвітній арешт активів Коломойського та БоголюбоваВисокий суд Лондона за підсумками додаткових слухань 19 січня продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 мільярди доларів.

Як повідомляється, засідання почалося в середу, 25 липня, й завершилося у вівторок, 31 липня, за участю судді Джастіса Фанкорта.

Зазначається, що незадовго до початку слухання справи відповідачі відмовилися майже від половини аргументів, які вони планували представити. Такі поступки включали визнання того, що банк має достатньо доказів про їхнє шахрайство й що існує ризик того, що вони розтратять свої активи, якщо їм це не буде заборонено судовим наказом про арешт активів.

«Під час засідання банк представив Високому суду детальні аргументи та докази за позовом і судовим наказом про світовий арешт активів, який був виданий для забезпечення позову», – йдеться в повідомленні.

У заяві також ідеться про те, що позов як підстава для судового наказу про арешт активів включає заяви про те, що Коломойський і Боголюбов незаконно привласнили з банку 1,9 млрд дол. у 2014 році шляхом укладення низки уявних угод, що мали наслідком переведення коштів компаніям, якими вони таємно володіли або контролювали.

У прес-службі також зазначили, що під час засідання провідний адвокат ПриватБанку Стівен Сміт пояснив, що в період із квітня 2013 року до серпня 2014 року Коломойський і Боголюбов організували шахрайську схему з надання позик 46 позичальникам, здійснення виплат за 54 уявними «договорами поставки» на постачання в неймовірних обсягах товарів, таких як марганцева руда, поліетилентерефталат і концентрат яблучного соку, та схеми перекредитування, спрямовані на приховування шахрайських дій.

Зазначимо, в квітні Коломойський програв суд у Лондоні за позовом «Нафтогазу».

Також Коломойський судиться з «Укрнафтою» через дивіденди.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: