«Справа Дубневича»: екс-помічник нардепа хотів зменшити заставу

Читать на русском
Адвокат колишнього помічника члена Верховної Ради просив суд суттєво зменшити йому розмір застави та скасувати обов'язок.

Суд відмовив адвокату колишнього помічника народного депутата Ярослава Дубневича, екс-першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Едуарда Пушкаренка в зменшенні його клієнту розміру застави та скасування обов'язку.

Таке рішення 26 квітня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП спочатку заочно повідомили Пушкаренку про підозру, оскільки той переховувався за кордоном. Втім суд відмовився його заочно взяти під варту. Пізніше екс-помічник Дубневича повернувся в Україну і його затримали. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави. Київський апеляційний суд залишив це рішення чинним, попри скаргу САП.

У зв'язку з цим, адвокат Пушкаренка подав клопотання про зменшення розміру застави до 384,2 тисячі грн, а також скасування обов'язку не покидати межі Києва та Київської області без дозволу. На думку захисника, сукупна вартість всього майна екс-помічника Дубневича не перевищує 3,5 млн грн, а тому вказана застава непомірна. До того ж, заставодавець попросив повернути всю суму внесених грошей за Пушкаренка. Вивчивши клопотання, суд відмовив у його задоволенні.

За версією слідства, Пушкаренко, голова правління-генеральний директор ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергій Тараненко, його перший заступник Валерій Крячко, засновник-директор ТОВ «Арго» Антон Шевченко, директор ТОВ «Корпорація КРТ» Олег Місьонг і три працівники філії УЗ Андрій Степаненко, Тетяна Клепак і Захаревич причетні до заволодіння грошима УЗ. Правоохоронці вважають, що підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: