Справа Злочевського: САП через 5 місяців відреагувала на проект підозри

Читать на русском
Майже два місяці тому антикорупційні прокурора надали нові вказівки Національному бюро щодо розслідування однієї зі справ Миколи Злочевського.
Микола Злочевський

Через 5 місяців після складання Національним антикорупційним бюро проекту повідомлення про підозру колишньому високопосадовцю Міністерства екології та природних ресурсів у справі екс-міністра органу Миколи Злочевського Спеціалізована антикорупційна прокуратура надала нові вказівки.

Про це йдеться в дописі прес-служби НАБУ в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією Національного бюро, детективи склали вказаний проект підозри ще в жовтні 2018 року після одержання відповідей на низку запитів про міжнародну правову допомогу у справі про надання дозволів на користування надрами ТОВ «Еско-Північ» та ТОВ «Парі».

«З 2016 року вони (детективи) надіслали понад 20 запитів про міжнародну правову допомогу, оскільки компанія, в якої нібито закупили послуги з дистанційного зондування землі, має австрійську прописку. Крім того, НАБУ ініціювало проведення експертизи об'єкту інтелектуальної власності. На підставі зібраних доказів у жовтні 2018 року детективи направили до САП проект повідомлення про підозру колишньому високопосадовцю Міністерства екології та природних ресурсів разом із матеріалами досудового розслідування», – повідомляють у НАБУ.

Водночас, як підкреслюють у відомстві, САП лише наприкінці березня 2019 року відреагувала на цей проект і надала вказівки щодо необхідності проведення додаткових процесуальних дій.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що детективи підготували підозру в справі Злочевського. Також у цій справі призначили експертизу. Раніше Верховний суд відмовив детективу в скарзі на рішення суду у провадженні щодо Злочевського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: