Справа Злочевського: Верховний суд відмовив детективу в скарзі

Читать на русском
Верховний суд у зв'язку з пропущенням термінів відмовив детективу в скарзі на залишення його апеляції без розгляду.

Верховний суд залишив без розгляду касацію Національного антикорупційного бюро на відмову суду відкрити провадження за скаргою на ухвалу, якою йому обмежили терміни розслідування кримінального провадження, в якому фігурує колишній міністр екології Микола Злочевський.

Таке рішення 9 квітня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський районний суд міста Києва обмежив детективу НАБУ до 2 місяців терміни розслідування справи Злочевського. Своєю чергою він подав скаргу на це рішення, однак Київський апеляційний суд відмовився відкривати за нею провадження.

У зв'язку з цим детектив подав касаційну скаргу, в якій також просив поновити строк касаційного оскарження. Вивчивши матеріали, судді відмовили в скарзі. Вони встановили, що детектив пропустив строк оскарженні не через поважну причину. Колегія вказала, що звернення детектива до районного суду про роз'яснення рішення про обмеження строків слідства не є поважною причиною.

Нагадаємо, НАБУ призначило експертизу у справі Злочевського. Також у цій справі детективи підготували проект підозри, проте його доля невідома.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: