Суд обмежив НАБУ в розслідуванні справи Злочевського

Читать на русском
Столичний суд дав Антикорупційному бюро лише два місяці для завершення досудового розслідування справи екс-міністра екології.
Микола Злочевський

Детективам НАБУ обмежили термін розслідування так званої справи колишнього міністра екології Миколи Злочевського до 2 місяців.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами клопотання адвоката ТОВ «Парі», повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні зазначається, що детективи НАБУ розслідують провадження про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства екології та природних ресурсів при видачі спеціальних дозволів на користування надрами ТОВ «Парі», ТОВ «Еско-Північ», ТОВ «Перша українська газонафтова компанія», ТОВ «Алдеа- Україна», ЗАТ ВК «Укрнафтобуріння», ТОВ «Кримтопенергосервіс», ТОВ «Газойлінвест», ТОВ «Компанія Азов-ойл», ТОВ «Надрагаз» та ПАТ «Техноресурс».

Зазначена справа була закрита прокурором САП 1 серпня 2017 року за відсутністю складу злочину. Проте 15 червня 2018 року суд скасував постанову прокурора, оскільки під час розслідування не була допитана заявниця, народний депутат Тетяна Чорновол.

Адвокат фірми «Парі» заявив про те, що детективи досі не допитали нардепа. На його думку, це свідчить про затягування. Адвокат підкреслив, що термін розслідування справи вже становить понад 27 місяців. Таке тривале слідство, як вважає адвокат, впливає на інтереси компанії «Парі».

Своєю чергою прокурор САП заявляв, що ТОВ «Парі» не є учасником кримінального провадження й не може ставити питання про встановлення розумних термінів. Він також додав, що в цій ситуації проведення досудового розслідування в розумні терміни забезпечує прокурор, а не суд.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання й обмежив НАБУ в проведенні слідчих дій протягом двох місяців. Йдеться про допит Чорновол, дослідження її документів і ухвалення рішення про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що проти Злочевського поновили розслідування.

Згодом у САП прокоментували рішення суду про поновлення справи екс-міністра екології.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: