НАБУ призначило експертизу в справі Злочевського

Читать на русском
За нововідкритому справі колишнього міністра екології часів Віктора Януковича проводять розслідування, але не знають як його завершити.
Микола Злочевський

Детективи Національного антикорупційного бюро призначили проведення судово-економічної експертизи у кримінальному провадженні, де фігурує колишній міністр екології Микола Злочевський.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Метою експертизи зазначено визначення можливого розміру збитків, завданих державному бюджету посадовими особами Міністерства природи при видачі спеціальних дозволів на користування надрами фірмам Злочевського, а саме: ТОВ «Парі», ТОВ «Еско-Північ», ТОВ «Перша українська газонафтова компанія», ТОВ «Алдеа-Україна», ЗАТ ВК «Укрнафтобуріння», ТОВ «Кримтопенергосервіс», ТОВ «Газойлінвест», ТОВ «Компанія Азов-ойл», ТОВ «Надрагаз» та ПАТ «Техноресурс».

Також детектив вказав, що в кримінальному провадженні був допитаний заявник-народний депутат Тетяна Чорновол. Однак, за його словами, НАБУ досі не виконало рішення суду, яким слідству обмежили процесуальний термін в 2 місяці для проведення слідчих дій та ухвалення рішення про припинення розслідування. У зв'язку з цим, детектив подав клопотання про роз'яснення рішення суду в частині ухвалення рішення про припинення розслідування, оскільки таке ще не виконано й є незрозумілим.

Детектив додав, що в справі Злочевського він може ухвалити рішення лише про закриття справи, оскільки ухвалення інших законних рішень на виконання постанови суду КПК не передбачено. Однак суд йому відмовив у роз'ясненні.

Нагадаємо, щодо Злочевського відновили розслідування. Пізніше, у САП прокоментували рішення суду про відновлення справи екс-міністра екології.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: