«Справа Дубневича»: екс-помічнику нардепа продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи клопотали про продовження обов'язків колишньому помічнику члена Верховної Ради.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд продовжив обов'язки колишньому помічнику народного депутата Ярослава Дубневича, екс-першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Едуарду Пушкаренку.

Таке рішення 24 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ада Педенко за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП спочатку заочно повідомили Пушкаренку про підозру, оскільки той переховувався за кордоном. Втім суд відмовився його заочно взяти під варту. Пізніше екс-помічник Дубневича повернувся в Україну і його затримали. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави. Київський апеляційний суд залишив це рішення чинним, попри скаргу САП.

У зв'язку з цим, САП подала клопотання про продовження обов'язків Пушкаренку. Вивчивши матеріали, суддя задовольнила клопотання. Так, вона продовжила дію обов'язків Пушкаренка, зокрема, прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання або роботи; здати на зберігання закордонний паспорт і утримуватися від спілкування зі свідками, а також підозрюваними.

За версією слідства, Пушкаренко, голова правління-генеральний директор ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергій Тараненко, його перший заступник Валерій Крячко, засновник-директор ТОВ «Арго» Антон Шевченко, директор ТОВ «Корпорація КРТ» Олег Місьонг і три працівники філії УЗ Андрій Степаненко, Тетяна Клепак і Захаревич причетні до заволодіння грошима УЗ. Правоохоронці вважають, що підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: