Спостерігачі ОБСЄ помітили на Донбасі танки, гаубиці, міномети та «Гради»

Читать на русском
Біля Ірміна спостерігачі зафіксували 2 буксирувальних міномети Волошка, а в населеному пункті Брянка – одну РСЗВ.

У зоні ООС спостерігачі ОБСЄ помітили танки, гаубиці, міномети та «Гради» окупантів.

Про це повідомляє штаб ООС, передає «Слово і Діло».

Російські паспорти на Донбасі: які санкції загрожують РФ і кого торкнутьсяЄС розглядає можливість запровадження санкцій проти Росії через паспорти на Донбасі. Про те, якими можуть бути обмеження, поговорили з експертами.

10 травня безпілотник зафіксував 2 самохідні гаубиці «Гвоздика» калібру 122 мм неподалік населеного пункту Веденське. Уже за два дні було зафіксовано ще 3 самохідні гаубиці за 700 метрів від найближчих житлових будинків у Петровському районі Донецької області. На наступний день біля населеного пункту Кришталевий спостерігачі помітили 19 реактивних систем залпового вогню «Град».

Біля Ірміно спостерігачі зафіксували 2 буксирувальних міномети «Волошка», а в населеному пункті Брянка - одну РСЗВ. Наглядачі не змогли дорахуватися семи самохідних гаубиць «Гвоздика», але бути впевненими, що їх відвели, не можуть.

У дворі житлового будинку в Новоласпа Донецької області було знайдено ББМ БМП-1, а в Ленінському районі Донецька - 12 бронетранспортерів, 4 броньованих ремонтно-евакуаційні машини, 6 БМП-1 і одна броньована розвідувально-дозорна машина (БРДМ-2).

«Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації в черговий раз демонструють стійке ігнорування і небажання дотримуватися Мінських домовленостей, узятих на себе зобов'язань у рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення озброєння і про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту», - йдеться в повідомленні.

Раніше безпілотник місії ОБСЄ зафіксував танки біля Донецька.

Також нагадаємо, ОБСЄ виявила 57 ворожих танків біля Луганська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: