Зеленський оприлюднив «послання миру для жителів Криму та Донбасу»

Читать на русском
Зеленський оприлюднив звернення різних релігійних лідерів до мешканців окупованих територій.

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський оприлюднив звернення різних релігійних лідерів до мешканців окупованих територій.

Зеленський зазначає в Facebook, що зустрічався з представниками духовенства, й результатом цих зустрічей стало «послання миру для мешканців Криму та Донбасу», пише «Слово і Діло».

«Дякую всім, хто погодився. Ми з вами! Ми разом! Ми – одна країна», – значиться у підписі до відеозапису.

У записі ролику взяли участь почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, очільники Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав і Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій. Також на відео висловились муфтії: Криму – Айдер Рустемов, Ахмед Тамім, Саід Ісмагілов, та кілька рабинів: Одеси та Півдня України – Авраам Вольф, Дніпра та Дніпропетровської області – Шмуель Камінецький, Харкова та Сходу України – Мойше Москович, Києва – Мойше Реувен Асман, Донбасу – Пінхас Вишецький.

Водночас, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на запису немає. Нагадаємо, раніше Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому наполіг на інавгурації 19 травня.

Сьогодні ВР затвердила розглянути питання інавгурації цього пленарного тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: