Справа «Авіакону»: підозрюваного повторно відправили під домашній арешт

Читать на русском
Столичний райсуд повторно відправив підозрюваного у справі авіаремонтного заводу під домашній арешт в нічний час.

Суд повторно відправив під нічний домашній арешт з покладанням низки обов'язків представника офшору Юрія Крижалка, підозрюваного в причетності до нанесення збитків державному підприємству «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» на суму понад 13 мільйонів гривень.

Таке рішення 7 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Борис Василенков просив суд повторно застосувати до Крижалка нічний домашній арешт з низкою обов'язків, зокрема, прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Своє клопотання він обґрунтовував тим, що сторона захисту продовжує знайомитись з матеріалами слідства, а ризики перешкоджання правоохоронцям не зменшилися. За даними прокурора, Крижалко протягом 2017-2018 років 249 днів перебував за кордоном, наприклад: у Литві, Латвії, ОАЕ, Грузії, Єгипті, Австрії, Естонії, Таїланді та інших країнах.

Нагадаємо, суд пом'якшив запобіжний захід екс-заступника директора «Авіакону». Раніше Апеляційний суд залишав його під домашнім арештом, а до цього суд пом'якшив цілодобовий домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: