Суд не захотів розглядати скаргу на підозру екс-директору «Авіакону»

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для розгляду скарги захисту на підозру колишньому керівнику авіаремонтного заводу.

Суд не відкрив провадження за скаргою адвоката колишнього директора державного підприємства «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» Анатолія Буцана на повідомлену йому підозру Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Таке рішення 10 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, адвокат Буцана подав скаргу на повідомлену його клієнту підозру і просив відкрити провадження за нею. Своєю чергою детектив НАБУ заперечував проти розгляду цієї скарги, оскільки вимоги пункту 10 частини 1 статті 303 Кримінального процесуального кодексу України не розповсюджуються на кримінальні провадження, які порушені до внесення змін в КПК України.

Як встановив суд, вказане провадження було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14 листопада 2016 року, тобто до введення в дію змін до п. 10 ч. 1 ст. 303 КПК України. Тому, суддя не відкрив провадження за скаргою.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-директору «Авіакону», його колишньому заступнику і ще одній особі. Пізніше, суд обрав їм запобіжний захід. Раніше у Національному бюро назвали кількість експертиз, проведених у справі «Авіакону».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: