Справа «Авіакону»: підозрюваний хотів залучити експерта

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для залучення експерта за проханням сторони захисту до справи розтрати коштів авіаційного заводу.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовив адвокату одного з підозрюваних у кримінальному провадженні щодо завдання збитків державному підприємству «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» в залученні експерта.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат подав клопотання про залучення та відібрання вільних та експериментальних зразків, в якому просить залучити Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України для проведення у даному кримінальному провадженні почеркознавчої експертизи. Він також поставив на вирішення цієї експертизи наступні питання: чи виконані підписи в контрактах та їх додатках (перелічено в яких), інших наведених документах підозрюваними чи іншою особою, а також чи однією і тією ж особою виконані підписи в наведених в клопотанні захисником документах.

Крім того, захисник просить зобов'язати детектива НАБУ надати до експертної установи документи з кримінального провадження та зобов'язати детектива відібрати експериментальні, вільні та умовно вільні зразки підпису та почерку підозрюваних.

Однак суддя відмовила в його задоволенні. Вона вказала, що стороною захисту не доведено під час розгляду клопотання, що ті обставини, які можуть бути з'ясовані експертним шляхом в разі задоволення даного клопотання, мають значення для даного кримінального провадження з урахуванням змісту повідомленої підозри.

Нагадаємо, суд пом'якшив запобіжний захід екс-заступнику директора «Авіакону». Раніше суд залишив його під домашнім арештом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: