Порядок денний ВР: ратифікації та розгляд у комітеті проектів із датами інавгурації

Читать на русском
У Верховній раді у середу, 15 травня, мають намір розглянути кілька ратифікацій міжнародних угод та запланувати парламентські слухання.

У Верховній раді у середу, 15 травня, мають намір розглянути кілька ратифікацій міжнародних угод та запланувати парламентські слухання.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить план роботи ВР.

Інавгурація Зеленського: коли обраний президент вступить на посадуКоли відбудеться інавгурація обраного президента Володимира Зеленського, поки точно сказати не можна. Одна з дат – 19 травня.

Пленарний день розпочнеться із оголошень і заяв народних депутатів.

Потім планують розглянути законопроект про зменшення терміну оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування. Наступне питання порядку денного - посилення соцзахисту дітей та підтримки сімей з дітьми.

Депутати мають намір запланувати проведення парламентських слухань на тему «Державна природоохоронна політика України: стан, перспективи розвитку та шляхи співпраці з громадянським суспільством» та на тему «Шляхи подолання епідемії туберкульозу в Україні».

Також заплановано голосування за проведення парламентських слухань сьогодні - на тему «Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні».

У плані роботи є кілька ратифікацій. Зокрема про затвердження домовленостей з Австрією про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ; ратифікація змін до угод із Турцією та Великою Британією про уникнення подвійного оподаткування.

Якщо встигнуть, народні обранці зможуть встановити межі населених пунктів та внести зміни до адміністративно-територіального устрою областей.

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Нагадаємо, сьогодні о 15:00 має розпочатися засідання регламентного комітету ВР, на якому розглянуть проекти постанов із датами інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Як відомо, у ВР з'явилася сьома постанова про інавгурацію. Називають різні дати від 19 до 28 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: