У Зеленського пояснили, чому наполягають на інавгурації 19 травня

Читать на русском
Представник штабу новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів основні причини, чому вони наполягають на дату його інавгурації 19 травня.

Представник штабу новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів основні причини, чому вони наполягають на даті його інавгурації 19 травня.

Про це він розповів в ефірі телеканалу ICTV, пише «Слово і Діло».

Дата інавгурації Зеленського: на які законодавчі правки можуть піти нардепиНовий президент України вже зустрівся з представниками парламентських фракцій і спікером ВР. Ключове питання – дата інавгурації. Зеленський наполягає на 19 травня, а ВР – на 28 травня. Також розглядають і 20 травня для проведення церемонії.

За його словами, було б правильно мінімізувати весь той дискомфорт, який буде пов'язаний з днем ​​інавгурації для жителів Києва.

«Ми прекрасно з вами розуміємо, що будь-які події, приїзди іноземних гостей - це обмеження по переміщенню по Києву. Якщо ми говоримо про день інавгурації, це фактично повний транспортний колапс центральній частині міста, тому що все буде перекрито. Щоб мінімізувати такий негативний ефект Володимир Олександрович і пропонує провести її в перший вихідний день, а фактично це 19 число», - сказав Разумков.

«Якби раніше Рада змогла зібратися і призначити інший день, було б, звичайно ж, комфортно і правильніше інавгурацію провести раніше», - додав представник Зеленського.

Нагадаємо, нардеп Купрій пропонує провести інавгурацію Зеленського 26 травня. В іншій його постанові пропонується призначити церемонію на 20 травня. Ще три постанови пропонують 19 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: