Україна та РФ обговорили компенсацію за брудну нафту

Читать на русском
Сторони узгоджують додатковий договір, яким визначатимуться терміни і умови компенсації додаткових витрат Укртранснафти.

Компанії Укртранснафта і Транснафта обговорили компенсацію в результаті ситуації, що склалася з потраплянням забрудненої нафти в трубопровід Дружба.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі української компанії.

«14 травня в рамках шостого засідання Міжнародної асоціації транспортувальників нафти в Братиславі російська Транснефть, угорська Група MOL, словацька Transpetrol і Укртранснафта розглянули питання компенсації додаткових витрат на проведення нестандартних робіт, пов'язаних з витісненням некондиційної нафти з нафтопроводу Дружба», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в українській компанії, сторони погоджують додатковий договір до чинної угоди, згідно з яким буде відбуватися розрахунок, а також будуть визначатися терміни і умови компенсації додаткових витрат Укртранснафти.

«Зараз компанія звільнила одну нитку нафтопроводу Дружба від нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що дозволило відновити транзит по українській ділянці нафтопроводу», - додали в компанії.

В Укртранснафті зазначили, що повне прокачування некондиційної нафти з території України до Угорщини і Словаччини може зайняти від чотирьох до шести місяців. Це буде залежати від концентрації хлорорганічніх з'єднань в залишках сировини.

Як повідомлялося, Україна оцінює збитки через НП з нафтою в мільйон доларів. Транзит до Європи був відновлений 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: