Польща відмовилася приймати російську нафту

Читать на русском
Польська сторона зупинила транзит нафтопроводом Дружба через низьку якість нафти, що надходить.

Польща зупинила транзит нафти нафтопроводом Дружба і повідомила про такий факт Білорусь.

Про це в середу, 24 квітня, інформувало агентство БелТА з посиланням на представника ВАТ Гомельтранснафта Дружба Андрія Вериго, пише «Слово і Діло».

Заборона РФ на експорт нафти: що це означає та як вплине на вартість пальногоРосія запровадила заборону або обмеження на експорт в Україну низки сировинних товарів, у тому числі нафти та нафтопродуктів. Навіщо та як це вплине на ціни, поговорили з експертами.

«Ми отримали лист від PERN (оператор польської ділянки трубопроводу Дружба), що нафтопереробні заводи (НПЗ) в Польщі та Німеччині не можуть приймати і переробляти нафту з такими показниками, з якими вона зараз приходить у пункт приймання поставок Адамове», - зазначив Вериго.

Після отриманого повідомлення Гомельтранснафта Дружба інформував російську сторону про те, що транзит у західному напрямку зупинений у зв'язку з відмовою Польщі приймати неякісну нафту.

«На заході нафтопровід від Мозиря в західну сторону повністю зупинений, засувки закриті», - вказав представник білоруської компанії.

Він уточнив, що поставка нафти по іншій гілці зберігається в обсягах близько 40 тисяч тонн на добу, необхідних для транзиту в напрямку України.

У повідомленні оператора польської ділянки Дружби також підкреслюється, що продовження поставок нафти з підвищеним вмістом хлоридів створює ризик серйозної промислової аварії як для НПЗ, так і для логістичної системи PERN.

Інформацію про зупинку транзиту трубопроводом Дружба в польському напрямку підтвердили також у концерні Белнефтехим.

Нагадаємо, 19 квітня Белнефтехим повідомив про різке погіршення якості нафти, що надходить із Росії. Пізніше стало відомо, що Білорусь тимчасово обмежить поставки нафтопродуктів на експорт.

У російській компанії Транснефть підтвердили проблеми з якістю нафти і пообіцяли усунути їх до початку наступного тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: