Україна відновила транзит нафти до Європи

Читать на русском
У суботу, 11 травня, оператор системи магістральних нафтопроводів України «Укртранснафта» відновила транзит нафти нафтопроводом «Дружба» в Європейський союз.

У суботу, 11 травня, оператор системи магістральних нафтопроводів України «Укртранснафта» відновила транзит нафти нафтопроводом «Дружба» до Європейського союзу.

Заборона РФ на експорт нафти: що це означає та як вплине на вартість пальногоРосія запровадила заборону або обмеження на експорт в Україну низки сировинних товарів, у тому числі нафти та нафтопродуктів. Навіщо та як це вплине на ціни, поговорили з експертами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку компанії в Facebook.

Як повідомляється, фахівці угорської компанії MOL провели додаткові дослідження нафти в нафтопроводі «Дружба» і підтвердили готовність до її прийому.

«Сьогодні, 11 травня, о 14.35 год АТ «Укртранснафта» відновила транзит нафти європейським споживачам нафтопроводом «Дружба», - відзначили в компанії.

Нагадаємо, раніше в «Укратранснафті» заявили, що компанія готова до відновлення транзиту нафти до Європейського союзу. У понеділок, 6 травня, компанія почала отримувати чисту нафту по нафтопроводу «Дружба».

30 квітня Білорусь повністю зупинила прийом нафти з Росії по трубопроводу «Дружба» - поки нафтовики не викачають всю забруднену нафту. За оцінками білоруських нафтовиків, до 10-11 травня трубопровід «Дружба» мав вийти на 60-65 відсотків номінального середньорічного завантаження.

Раніше Україна визначила дату переговорів із РФ щодо нафтм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: