Україна визначила дату переговорів з РФ про нафту

Читать на русском
Укртранснафта назвала дату переговорів з Росією про некондиційну нафту з нафтопроводу Дружба.

Черговий раунд переговорів з Росією щодо локалізації некондиційної російської нафти з нафтопроводу Дружба відбудеться 14 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив перший заступник генерального директора АТ Укртранснафта Андрій Пасішник, передає Інтерфакс-Україна.

«У нафтопроводі Одеса-Кременчук - нафта сорту Azeri, в нафтопроводі Дружба - сорт Urals ... Для відновлення транзиту в ЄС необхідно звільнити хоча б одну нитку Дружби від некондиційної нафти», - зазначив Пасішник.

Він додав, що місце тимчасового зберігання некондиційного нафти «є предметом переговорів з РФ, черговий раунд яких відбудеться 14 травня».

Представник Укртранснафти наголосив, що ситуація з нафтою в Дружбі «припала на період Великодня і травневих свят, тому виникли труднощі з участю держорганів у вирішенні цієї проблеми».

Нагадаємо, 19 квітня Белнефтехим повідомив про різке погіршення якості нафти, що надходить з Росії. Пізніше стало відомо, що Білорусь тимчасово обмежить поставки нафтопродуктів на експорт до Польщі, України і країн Балтії.

26 квітня в Мінську пройшли переговори щодо врегулювання ситуації з транзитом нафти по нафтопроводу Дружба. Представники нафтотранспортних компаній України, Білорусі, Польщі та Росії погодили технічне рішення щодо відновлення його роботи.

2 травня в Білорусі повідомили про надходження чистої російської нафти по нафтопроводу Дружба.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: