Угорщина призупинила поставки нафти з Росії

Читать на русском
MOL постійно контролює якість сировини, що надходить по трубопроводу «Дружба», і не дозволяє сирій нафті, котра не відповідає стандарту, надходити в Угорщину.

Угорщина призупинила поставки російської нафти по трубопроводу «Дружба».

Про це повідомили в найбільшій нафтогазової компанії Угорщини MOL (Magyar Olaj es Gazipari Reszvenytarsasag), передає «Слово і Діло» в п'ятницю, 26 квітня.

Заборона РФ на експорт нафти: що це означає та як вплине на вартість пальногоРосія запровадила заборону або обмеження на експорт в Україну низки сировинних товарів, у тому числі нафти та нафтопродуктів. Навіщо та як це вплине на ціни, поговорили з експертами.

«MOL постійно контролює якість сировини, що надходить по трубопроводу «Дружба», і не дозволяє сирій нафті, котра не відповідає стандарту, надходити в Угорщину. До теперішнього часу якість сирої нафти, що надходить по трубопроводу, відповідала нормативним вимогам, проте ми вирішили тимчасово призупинити приймання сирої нафти. Забруднена сира нафта не може надходити на наш переробний завод», - відзначили в MOL.

Як повідомлялося, 26 квітня в Мінську пройшли переговори щодо врегулювання ситуації з транзитом нафти по нафтопроводу «Дружба». Представники нафтотранспортних компаній України, Білорусі, Польщі та Росії погодили технічне рішення щодо відновлення його роботи.

Раніше Словаччина також припинила транзит російської нафти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: