На Шрі-Ланці запровадили режим НС

Читать на русском
На Шрі-Ланці з опівночі 23 квітня почав діяти режим надзвичайного стану, який влада країни вирішила ввести після серії кривавих терактів.
Фото AFP.

На Шрі-Ланці з опівночі 23 квітня почав діяти режим надзвичайного стану, який влада країни вирішила запровадити після серії кривавих терактів.

Як пише «Слово і Діло», про запровадження режиму НС напередодні інформувала прес-служба президента країни Майтріпали Сірісени.

Вибух на Шрі-Ланці - опублікували відеоЗ'явилося відео моменту вибуху на Шрі-Ланці у церкві Святого Антонія в Коломбо. Загалом було 8 вибухів.

В опублікованій заяві йдеться, що закони, які стосуються запобігання тероризму, будуть оприлюднені відповідно до надзвичайного законодавства після півночі.

Як зазначають у повідомленні адміністрації, режим НС запроваджується для того, щоб наділити поліцію і збройні сили повноваженнями, необхідними для гарантування громадської безпеки.

За даними місцевих ЗМІ, всі приватні католицькі школи на Шрі-Ланці будуть закриті до 29 квітня.

Нагадаємо, у великодню неділю, 21 квітня, на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів, жертвами яких стали 290 осіб. Серед загиблих громадяни Данії, Японії, Пакистану, Марокко, Індії, Бангладеш, КНР, Нідерландів, США, Туреччини, Австралії та Великобританії.

Окрім цього, ще 14 іноземних громадян, зниклі безвісти, можуть залишатися в числі невпізнаних жертв.

Ще 17 іноземців були поранені при терактах і проходять лікування в лікарнях Коломбо. Список загиблих і поранених ще може уточнюватися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: