На Шрі-Ланці затримали 70 підозрюваних у терактах

Читать на русском
Поліція затримала понад 70 осіб, яких підозрюють у серії вибухів на Шрі-Ланці, скоєних 21 квітня.

Поліція затримала понад 70 осіб, яких підозрюють у серії вибухів на Шрі-Ланці, скоєних 21 квітня.

Про це повідомляє News First, пише «Слово і Діло».

Влада Шрі-Ланки уточнила кількість загиблих у терактахВлада Шрі-Ланки уточнила кількість загиблих під час серії вибухів у великодню неділю. Згідно з оновленими даними, жертвами терактів стали 253 особи, а не 359.

Команда з 15 посадових осіб була направлена для проведення розслідувань. Представник військово-морського флоту лейтенант Исура Соориябандара зазначає, що в порту Коломбо була посилена безпека.

«Більше 70 підозрюваних були заарештовані за станом на сьогодні у зв'язку з Великодніми терактами», - повідомив представник поліції Шрі-Ланки.

У той же час прес-секретар армії Шрі-Ланки Сумита Атапатту закликав громадськість залишатися пильним до можливої небезпеки.

Нагадаємо, 21 квітня вранці на Шрі-Ланці сталася серія вибухів в католицьких храмах під час великодньої служби. Вибухи сталися в рамах в Коччікаде (Західна провінція), Катувапитье, а також у готелях Shangri La, Cinnamon Grand і Hotel Kingsbury в Коломбо.

Крім того, на острові в результаті терактів на всій території країни ввели комендантську годину - з 22:00 до 04:00. Дане рапоряжение було підписано президентом республіки.

Раніше повідомлялося, що президент Майтрипала Сирисена після терактів на Шрі-Ланці прийняв рішення ввести в країні надзвичайний стан. Поліція і спеціальні служби Шрі-Ланки отримали додаткові повноваження для забезпечення безпеки держави і народу.

Крім того, бойовики «Ісламської держави» взяли відповідальність за теракти на Шрі-Ланці.

Повідомлялося, що в результаті терактів загинули громадяни США, Данії, Китаю, Японії, Пакистану, Марокко, Індії і Бангладеш. Українців серед постраждалих і загиблих немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: