Теракти, як на Шрі-Ланці, можуть загрожувати іншим курортам - ЗМІ

Читать на русском
Теракти, подібні тим, що на Шрі-Ланці, можливі на курортах Індії, Мальдівах та у Східній Африці - Кенії і Танзанії.

Теракти, подібні «терористичним виставам» на Шрі-Ланці, можливі на курортах Індії, Мальдівах та у Східній Африці - Кенії і Танзанії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на джерела у британській розвідці.

Поліцейські Шрі-Ланки вбили сім'ю організатора терактів – ЗМІПід час спецоперації сил безпеки Шрі-Ланки 26 квітня загинули троє родичів підозрюваного в організації серії вибухів 21 квітня.

«Туристичні місця і курорти уразливі для так званих «терористичних видовищ» ... Передбачається, що бойовики джихаду, що залишають Ірак і Сирію, тепер зосередяться на проведенні атак на курорти», - йдеться у публікації.

«Поінформовані джерела припускають, що найбільш уразливі - Індія, Мальдіви та східноафриканські курорти у Кенії та у Танзанії», - пише ЗМІ.

Припускається, що лідери ІДІЛ тепер переключили свою увагу на атаки за кордоном після того, як їх змусили залишити свій останній оплот в Багузі в Сирії.

За словами джерела в розвідці, зміна тактики ІДІЛ викликає велике занепокоєння.

«Коли вони керували державою де-факто, це також означало управління такими речами, як служба охорони здоров'я і все, що з цим пов'язано. Це забирало багато їхнього часу. Але тепер вони не роблять цього, у них є багато часу, щоб просувати свою пропаганду, і вони роблять це, проводячи атаки», - вважають в розвідці.

Джерела в афганському відділенні ІДІЛ сказали, що смертники, які вчинили вибухи в Шрі-Ланці, контактували з лідерами ІДІЛ в Іраку.

Вони вважають, що в найближчому майбутньому можливі атаки в країнах Південної Азії.

Нагадаємо, 21 квітня на Шрі-Ланці сталася серія вибухів у церквах та готелях. Загинули близько 160 осіб. Шість вибухів пролунали вранці, ще два сталися за кілька годин.

Внаслідок серії вибухів на Шрі-Ланці загинули громадяни Великої Британії, Нідерландів, Португалії та США.

За попередньою інформацією посольства України в Індії, громадян України серед постраждалих немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: