Луценко дві години розмовляв із Зеленським

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко у суботу 11 травня провів зустріч з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Генеральний прокурор Юрій Луценко у суботу 11 травня провів зустріч переможцем президентських виборів Володимиром Зеленським.

Як пише «Слово і діло», цю інформацію «Bihus.info» підтвердила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Суд скасував націоналізацію ПриватБанку. Чи варто панікувати?НБУ оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва про неправомірність націоналізації ПриватБанку. Чого чекати далі та чи є небезпека для клієнтів банку, обговорили з експертами.

За її словами, зустріч тривала дві години.

«Офіційна зустріч на запрошення новообраного президента з генпрокурором», - заявила Сарган.

За інформацією журналістів, зустріч була в офісі Зеленського та «Кварталу 95» в Києві на вулиці Білоруській, тривала дві години і стосувалася нібито роботи правоохоронних органів, в тому числі - Генпрокуратури.

Водночас у Bihus.info зауважують, що вже в понеділок, 13 травня, прес-служба Окружного адміністративного суду Києва заявила, що Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів вищими посадовими особами держави по рішенню щодо незаконності націоналізації «Приватбанку».

Зазначається, що судді просили розпочати досудове розслідування щодо чинного президента Петра Порошенка, міністра юстиції Павла Петренка і голови Нацбанку Якова Смолія.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо націоналізації »Приватбанку»: визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного «Приватбанку» з ринку за участю держави у грудні 2016 року.

Того ж дня президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки роздав очільникам міністерств і правоохоронних органів доручення, пов’язані з визнанням незаконною приватизації «Приватбанку».

Зокрема, Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі глава держави доручив оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи на суддів «за неправосудне рішення». Він попросив захистити інтереси народу й не допустити «реваншу» олігархів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: