Порошенко обговорив із Помпео ренаціоналізацію ПриватБанку

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 19 квітня, провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео.

Президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 19 квітня, провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео.

Як пише «Слово і Діло», про це передає прес-служба глави держави.

Порошенко просить порушити кримінальну справу через рішення суду щодо ПриватБанкуПрезидент України Петро Порошенко звернувся до СБУ та ГПУ з проханням порушити кримінальну справу за неправосудне рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку.

Повідомляється, що Помпео привітав Порошенка з вільними конкурентними і демократичними виборами під час першого туру. Держсекретар США запевнив у підтримці України на шляху реформ і протидії триваючої російської агресії.

У прес-службі зазначили, що співрозмовники обговорили загрози ренаціоналізації ПриватБанку та необхідність збереження макрофінансової стабільності України.

Крім цього, державний секретар США запевнив у тому, що Вашингтон і надалі залишатиметься пліч-о-пліч з Україною у справі відновлення її суверенітету і територіальної цілісності. У цьому контексті було висловлено неприйняття блокування російською стороною оголошення Великоднього перемир'я на Донбасі.

«Петро Порошенко також засудив застосування своїм опонентом терміна «повстанці ДНР/ЛНР» щодо російських окупаційних військ на Донбасі», - сказано в повідомленні.

Президент України висловив подяку за тверду підтримку Вашингтона і закликав до більш активних зусиль, зокрема, щодо звільнення українських заручників та моряків, які незаконно утримуються в російських тюрмах.

Нагадаємо, 18 квітня повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів щодо націоналізації ПриватБанку. Таким чином, націоналізацію банку визнали незаконною.

У рішенні суду зазначається, що Національний банк України і Кабінет міністрів України не надали достатніх доказів неплатоспроможності ПриватБанку.

Зі свого боку НБУ готується подавати апеляційну скаргу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: